BURHAN AHMETI NË SPANJE

382

Burhan Ahmeti artisti gostivaras do e përfaqsoj Maqedoninë në simpoziumin ndërkombëtar të artit “Luz 2015” i cili do të mbahet në Malaga të Spanjës nga 25 prill deri më 3 maj të këtij viti.

Ky simpozium i sjell njerëzit së bashkarisht për një periudhë të shkurtër kohore ku artistët nga e gjithë bota mblidhen për të shkëmbyer informacione, teknika dhe ide që lidhen me profesionin e tyre. Këta artistë, piktorë dhe skulptorë nga vende të ndryshme do të frymëzojnë njëri-tjetrin dhe do të jetë në gjendje për të parë kolegët e tyre duke punuar në mënyra të ndryshme.

Kjo ngjarje e madhe kulturore në Spanjë pritet që t’i zgjerojë horizontet, e cila do të ndihmoj për të përmirësuar të kuptuarit e kulturave të tjera, vendeve dhe artin e tyre. Simpoziumi është një ngjarje publike duke përdorur hapësirat lokale në Cómpeta dhe rrethinë ku vendasit, artdashësit dhe vizitorët mund të shohën artistët dhe përvojën se si ato krijojnë art në stilin e tyre të veçantë, me spontanitet, origjinalitet dhe kreativitet. 

Të gjithë artistët e ftuar diku rreth 14, piktorë dhe skulptorë, do të frymëzohen nga kultura spanjolle, mjedisi dhe natyra e bukur të Andaluzisë. Të gjithë artistët pjesëmarrës janë shum aktiv dhe punojnë në mënyrë profesionale dhe ekspozojnë në mbarë botën. Kanë një vështrim në cv-të e tyre dhe ju do të jetë i impresionuar. Dhe në fund të simpoziumit veprat e realizuara do të prezentohen para publikut vendas në galerinë “Luz de la vida” në Competa, Malaga.