LAJMET E FUNDIT
BDI e fiton postin e kryetarit të Parlamentit

BDI e fiton postin e kryetarit të Parlamentit

BDI e fiton postin e kryetarit të Parlamentit të Maqedonisë në mandatin e ardhshëm të qeverisjes. Këtë informacion e ka publikuar “Libertas”, e cila shkruan se burime të BDI-së që dëshirojnë të mbeten anonimë e kanë vërtetuar një lajm të tillë. Sipas këtij funksionari të lartë të BDI-së, posti ...

Vazhdon fushata presidenciale dhe parlamentare

Vazhdon fushata presidenciale dhe parlamentare

Partitë politike sot e vazhdojnë fushatën për zgjedhjet e parakohshme parlamentare dhe për rrethin e dytë të zgjedhjeve presidenciale të caktuara për datën 27 prill. Kandidatët për deputetë të Bashkimit Demokratik për Integrim (BDI) do të mbajnë tubim në Resnjë dhe takime me qytetarë në Manastir. Partia Demokratike Shqiptare (PDSH) ...

Analizë: Zgjedhjet presidenciale, pesë vjet më parë dhe tani

Analizë: Zgjedhjet presidenciale, pesë vjet më parë dhe tani

Rrethi i parë i zgjedhjeve presidenciale rezulton me rritje votash tek dy partitë rivale maqedonase VMRO-DPMNE e LSDM në krahasim me zgjedhjet para pesë vitesh. Në rrethin e parë të zgjedhjeve presidenciale të mbajtur më 22 mars 2009, madje asnjëri nga kandidatët e atëhershëm nuk arriti shumicën absolute, ndërkaq që ...

MOST: Ngjyra, leximi i emrave me zë dhe “numërimi”, defektet e zgjedhjeve

MOST: Ngjyra, leximi i emrave me zë dhe “numërimi”, defektet e zgjedhjeve

Fakti që ngjyra e dukshme lehtë mund të fshihej ishte shkak për një numër të madh të reagimeve nga ana e opinionit dhe votuesve, ka vlerësuar Asociacioni qytetar MOST. Edhe në këto zgjedhje ishte e pranishme që në këshillat zgjedhor në zë të lexohen emrat e votuesve, edhe përkrah asaj ...

OSBE dhe KPKE, varg vërejtjesh për zgjedhjet

OSBE dhe KPKE, varg vërejtjesh për zgjedhjet

Votim i organizuar në Shuto Orizare, raportim jo i balancuar dhe i njëanshëm i mediave, mosdallimi mes aktiviteteve partiake dhe shtetërore. Komisioni Shtetëror Zgjedhor (KSHZ) në përgjithësi ka funksionuar me efikasitet edhe pse disa anëtarë të saj kanë dhënë deklarata partiake. Radiodifuzioni publik nuk ka arritur të sigurojë mbulim të ...

Keqpërdorimi i rrjeteve sociale !
Përdorimi gjithnjë e në rritje e rrjeteve të ndryshme sociale në internet, duket se po rrit edhe rastet e keqpërdorimeve. Një 18 vjeçare nga Gostivarit, ka denoncuar tek organet e rendit një person të panjohur i cili gjatë ditës së mërkurë i ka hapur në rrjetin social “Facebook”, një profil të... 
Dëmtime të shumta tek këndi i lojërave
Pajisjet urbane dhe gjësendet e tjera me shërbim publik, janë pronë e çdo kujt dhe e askujt. Por kujdesi ndaj tyre duhet të jetë i çdokujt, pasi qëllim i vendosjes së tyre shkon në llogari dhe në shërbim të çdo qytetari. Vjedhja dhe dëmtimi i pajisjeve urbane brenda qytetit të Gostivarit, tashmë është... 
Nuk keqpërdoren më linjat e hapura telefonike
Rëndësinë e linjave të hapura telefonike në institucionet publike siç janë Ndihma e Shpejtë, Njësiti i Zjarrfikësve dhe Policia, duket se është kuptuar drejtë nga ana e qytetarëve. Për dallim nga periudha e mëhershme, kur linjat keqpërdoreshin me thirrje të rrejshme, vetëm pse ishin falas, kohëve... 
E hëna, afati i fundit për paraqitjen e tatimit
Qytetarët të cilët vitin e kaluar kanë realizuar të ardhura të tjera shtesë përskaj rrogës, pensionit, veprimtarisë bujqësore ose ndonjë aktiviteti tjetër të pavarur, obligohet që më së voni deri më 15 mars të dorëzonjë deri tek Drejtoria për të Hyra Publike fletëparaqitje vjetore për tatimin... 
Vozitësit “lirohen”, nga pajisjet dimërore
Duke filluar nga 15 nëntori dhe deri më 15 mars, të gjithë drejtuesit e automjeteve detyrimisht kanë qenë të obliguar të jenë të pajisur me pajisje dimërore, në të kundërtën policia do ti gjobiste ngasësit e veturave që në trafik dalin të pa përgatitur duke rrezikuar veten e tyre dhe të tjerët.... 
12 kallëzime për tregti me armë
Në procedurë penale nga sfera e tregtisë së palejuar me armë, brenda vitit të kaluar janë zbuluar dhe denoncuar 12 vepra penale me motivacion përpunim, mbajtje dhe tregtim i palejuar me armë ose materie shpërthyese. Në njërin rast, kryerësi i panjohur në oborrin e një shtëpie familjare në Gostivar,... 
Policia paralajmëron motoçiklistët !
Ndryshimi i motit dhe temperaturat në rritje, dukshëm kanë shtuar lëvizjen e motoçikletave nëpër rrugët e Gostivarit, të cilat në shumicën e rasteve drejtohen nga persona pa leje të posaçme por edhe nga të rinj nën 18 vite. Kjo dukuri, është shkas për aksidente të shumta në komunikacion. Krahas... 
Masat preventive kundër glaukomës
Për të sensibilizuar popullatën mbi sëmundjen e Glaukomës, Qendra klinike, respektivisht Spitali i Syve në Shkup, ka vijuar për të katërtin vit me radhë, kampanjën preventive në disa qytete të Maqedonisë. Në Gostivar, kampanja është zhvilluar në sheshin e qytetit, ku ishte vendosur tenda në të... 
Copyright © 2009 Tv2 | Televizion Gostivar. All rights reserved.
Tv2. Televizion Tv2 Gostivar